MENIU

Congresul PSD, sub semnul "a fi sau a nu fi" cu Liviu Dragnea VIDEO

Congresul PSD a fost marcat de nostalgii şi poezii. Contracandidaţii Vioricăi Dăncilă fie au deplâns arestarea lui Liviu Dragnea, fie l-au atacat pe Klaus Iohannis. Am pierdut o bătălie, dar nu şi războiul, a declarat Ecaterina Andronescu, intrată în cursa pentru şefia PSD. Cea care s-a spălat pe mâini de epoca Dragnea a fost Viorica Dăncilă. Intrată în cursă cu cele mai mari şanse, cea care a fost „omul lui Liviu Dragnea”, a susţinut că pentru PSD „începe un nou capitol”. 

Fără îndoială, cel mai popular discurs a fost cel al lui Liviu Pleşoianu, care a ironizat-o pe Viorica Dăncilă şi oamenii care s-au dezis de Liviu Dragnea din clipa în care a pierdut puterea. "Sentinţa de condamnare a lui Dragnea, de care trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat, (aplauze - N.R.), sentinţă nu a fost întâmplător fixată la o zi de la alegeri, să ne fie clar, faptul că a fost fixată la o zi a însemnat miză electorală, oribil trofeu electoral, de doua ori oribil", a afirmat Pleşoianu.

Liviu Pleşoianu, intrat în cursa pentru şefia PSD, le-a amintit social-democraţilor că oamenii nu votează numai pentru pâine.

Contracandidatul său, Şerban Nicolae, le-a amintit PSD-iştilor cu cine se luptă - cu Klaus Iohannis. "În această sală vom decide nu doar cine conduce partidul ca echipa de conducere sau daca mai vream să îi dau unui om încă cinci ani de vacanţe, să dam României încă cinci ani de cap plecat în faţa UE".

Şerban Nicolae a recitat și versuri de Adrian Păunescu.

Ecaterina Andronescu s-a ţinut departe de atacuri și i-a încurajat pe social-democrați, în timp ce Viorica Dăncilă a fost cea care s-a spălat pe mâini de trecutul lui Dragnea. 

sursă: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
PSD Dragnea Dancila