MENIU

Congresul PSD încinge spiritele în politică. Ce se anunță pe agenda social democraților

<p>Victor Negrescu</p>

Social-democraţii se întâlnesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul pentru lansarea candidaturii liderului PSD - Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Reuniunea se anunță a fi una tensionată în condițiile discuțiilor legate de alianța de guvernare, având în vedere că situația candidatului la alegerile prezidențiale a fost tranșată.

Totuși, una dintre vocile neconflictuale din PSD spune că întâlnirea va fi un prilej pentru prezentarea temelor de campanie în care PSD va arăta că este un partid puternic.

Coordonatorul PES activists România - Victor Negrescu a declarat pentru Mediafax că ședința partidului va arăta determinarea PSD în câştigarea următoarelor cicluri de alegeri.

”Congresul Partidului Social Democrat va fi un excelent moment pentru a ne prezenta temele de campanie, a ne fixa noile obiective guvernamentale şi de a prezenta oferta politică a candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Vor domina aspectele politice dar şi componenta umana. PSD va arăta încă o data faptul că este un partid puternic, unit şi serios dornic să răspundă aşteptărilor cetăţeanului. Putem arăta astfel determinarea noastră în a câştiga următoarele cicluri de alegeri.

Un aspect important este dat de prezenţa la acest eveniment a mai multor reprezentanţi europeni printre care şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev. Se reconfirmă astfel faptul că Partidul Social Democrat a rămas mereu fidel valorilor de stânga europene şi se transmite un mesaj de sprijin venit din partea partenerilor noştri europeni”, a spus Victor Negrescu.

Până atunci, însă, liderii PSD se întâlnesc, astăzi, cu partenerii din ALDE, pentru a discuta aspectele controversate legate de ieșirea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.

Mai multe articole despre:
null