MENIU

Consiliul Național al PNL. Începe bătălia pentru funcțiile de conducere în echipa lui Cîțu

Echipa susținătorilor lui F. Cîțu (foto: Inquam)

Florin Cîțu a câștigat șefia PNL, dar lupta nu se oprește aici. Acum vrea să aibă lângă el și echipa care l-a susținut. Două mii de delegați se întâlnesc din nou la Romexpo, în cadrul Consiliului Național, ca să decidă pe cine vor pune în fruntea partidului, în principalele funcții.

După ce sâmbătă s-a tranțat bătălia pentru funcția supremă în partid, iar Florin Cîțu a avut câștig de cauză, este previzibil că același lucru se va întâmpla, azi, și cu echipa pe care acesta și-o dorește alături. Sunt puse la bătaie, în total, 25 de funcții de conducere. Potrivit Realitatea Plus, componența noul Birou executiv al PNL, așa cum este dorit de Florin Cîțu, ar fi: 

Dan Vîlceanu – secretar general
Iulian Dumitrescu – prim-vicepreședinte
Rareș Bogdan – prim-vicepreședinte
Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte

De partea cealaltă, din echipa propusă de fostul președinte Ludovic Orban fac parte, printre alții: 
Virgil Guran – prim-vicepreședinte
Adrian Vestea – prim-vicepreședinte
Vlad Nistor – prim-vicepreședinte

Potrivit surselor Realitatea Plus, oamenii din echipa lui Orban și au stabilit că dacă doresc să între în luptă și pentru Consiliul Național, să o facă împreună. Astfel, Adrian Veștea și Siegfried Mureșan s-au exprimat în favoarea continuării luptei.

În echipa lui Cîțu ar mai urma să se regăsească, ca vicepreşediţi, printre altii, Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă sau Florin Roman.

BEx este organismul permanent de conducere a activităţii partidului între două şedinţe consecutive ale BPN

Conform Statutului PNL, în prima şedinţă a Consiliului Naţional, convocată după Congres,sunt aleşi prin votul secret al majorităţii delegaţilor, secretarul general, la propunerea presedintelui, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, membrii BEx şi trezorierul.

Candidaturile se depun pe funcţii, în scris, la Secretariatul General.

Alegerea se face succesiv: în prima etapă secretarul general, la propunerea presedintelui, si prim-vicepreşedinţii, în a doua etapă vicepresedintii, membrii, trezorierul şi membrii CA şi CNRC.

În cadrul unei etape de vot, candidatii vor opta pentru o singură funcţie.

 

Mai multe articole despre:
congres pnl florin citu echipa citu dan vilceanu