MENIU

Conflict Israel-Hamas. Al patrulea convoi cu ajutoare umanitare a intrat în Gaza - Situația se agravează

Conflict Israel-Hamas. Al patrulea convoi cu ajutoare umanitare a intrat în Gaza - Situația se agravează

Al patrulea convoi de ajutoare umanitare a intrat în Gaza ieri seara târziu prin punctul de trecere a frontierei Rafah din Egipt. Semiluna Roșie Palestiniană primește astfel opt camioane de ajutor din Egipt. Ajutorul vine în contextul în care situația în Gaza este tot mai dramatică: mai multe spitale au rămas fără electricitate iar ONU a anunțat că rezervele cu combustibil mai ajung pentru o singură zi. 

„Semiluna Roșie Palestiniană a primit de la Semiluna Roșie Egipteană un al patrulea lot de ajutor umanitar prin trecerea Rafah, care era compus din opt camioane” se arată într-un comunicat al organizației umanitare palestiniene.

Convoiul include cinci camioane cu apă, două cu alimente și unul încărcat cu medicamente. Vă reamintim, livrările de ajutor umanitar prin Rafah au început sâmbătă.

În total 62 de camioane cu au ajuns în Gaza. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a descris cantitatea ca fiind o picătură de ajutor într-un ocean de nevoie. 

Teroriștii Hamas au încercat să treacă granița în Israel, în a 18-a zis de conflict

Luptătorii jihadisti au încercat să spargă blocada soldaților israelieni prin tuneluri, forțele de apărare ale Israelului au anunțat că au ucis 10 teroriști.

Trecerea graniței a fost sincronizată cu valul de atacuri cu rachete asupra mai multor orașe din țara sfântă, inclusiv Tel Aviv a fost vizat. Tensiunile în Orientul Mijlociu cresc de la o oră la alta, după ce Israelul a atacat mai multe ținte militare siriene, iar o bază americană din Irak a fost atacată de teroriști cu rachete. 

Raidurile din Gaza ale armatei israeliene au distrus mai multe ținte militare ale Hamas, dar ministrul sănătății palestinian a declarat că peste 700 de civili au fost uciși în ulștimele 24 de ore. Șeful armatei israeliene spune că Hamas va fi distrus în cel mai scurt timp. 

Mai multe baze militare siriene au fost bombardate de israelieni, ca răspuns la atacurile insurgenților din nordul Israelului. Serviciile de informații de la Tel Aviv spun că loviturile lansate din Siria către Israel au fost ordonate de la Damasc. 

În Cisiordania, tabăra de refugiați Jenin a fost atacată, după ce mai mulți teroriști Hamas au tras către Israel. Luptele dintre teroriști și soldații Israelieni se duce la sol, iar o coloană de blindate a fost văzută când intra în oraș. Această tabără este o fortăreață palestiniană, iar Crucea Roșie Palestiniană a declarat că două persoane au fost ucise.

Criza umanitară din Gaza se adâncește, 12 spitale și 32 de centre medicale au rămas fără curent. Folosesc resursa, dar nu pentru populația din Gaza, ci pentru a-și alimenta sistemele de luptă.

 

Mai multe articole despre:
ajutoare convoi gaza hamas conflict israel