MENIU

Condiții groaznice pentru elevii cazați la Turnu Măgurele! Gândaci și paturi rupte și murdare

Elevii participanți la concursul național de referate şi comunicări ştiinţifice din învăţământul liceal pentru disciplina istorie au fost cazați în condiții mizere

La Turnu Măgurele, în perioada 25-28 iulie 2019, a avut loc etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie. Tinerii participanți la concurs spun că au fost cazaţi în camere cu mucegai și au dormit în paturi cu saltele rupte, murdare şi pline de gândaci.

Unul dintre elevii mai curajoși aflați la Turnu a postat pe Facebook câteva imagini cu dezastrul în care au fost nevoiți să doarmă. Alin Popoviciu este foarte revoltat pe faptul că, în România, pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți.

”Așa am fost primiți la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie desfășurată la Turnu Măgurele, Teleorman!

Așa a răsplătit statul român munca elevilor calificați la etapa națională a unui concurs după luni întregi de muncă!

Eu nu pot decât să vă rog să facem cunoscută tuturor această situație deosebit de gravă pentru a nu fi supuși și alți elevi la o asemenea batjocură!

Să nu vă mai întrebați de ce tinerii fug cât mai departe de România... Țara asta nu dă niciun ban pe munca noastră! Aici se promovează doar non-valoarea, iar pușcăriașii au condiții mai bune decât elevii premianți!

Doamna Andronescu, dormiți bine seara în calitate de ministru al educației când știți la ce batjocură e supus elevul român?!

Las pozele astea aici cu speranța că vor ajunge unde trebuie pentru a nu mai trece și alți elevi prin ce am trecut noi în aceste zile la Turnu Măgurele...”, a scris elevul Alin Popoviciu într-o postare pe Facebook.

72 elevi din învățământul liceal, din 36 de județe ale țării și din municipiul București s-au înscris la ediția 2019 a acestui concurs pentru cele două secțiuni, 39 de elevi la secțiunea Istoria românilor și 33 de elevi la secțiunea Istorie universală.

Evenimentul a fost găzduit de Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele și fost cazați la internatul liceului Sfântul Haralambie și la internatul Praporgescu.

Mai multe articole despre:
null