MENIU

CONDAMNARE la 18 ani de închisoare pentru mama care și-a lăsat copilul de 9 ani în comă, mâncat de viermi - ȘOCANT ce susține femeia

CONDAMNARE la 18 ani de închisoare pentru mama care și-a lăsat copilul de 9 ani în comă, mâncat de viermi

Mama din Dej care și-a lăsat copilul de 9 ani în comă, mâncat de viermi și muște, mort după ce medicii nu l-au mai putut salva, a fost condamnată la 18 ani de închisoare. Femeia acuzată de omor calificat și de violență în familie nu își recunoaște fapta nici la un an de la decesul copilului său, potrivit realitateadecluj.net.

Cazul băiatului de 9 ani din Dej, găsit în comă, mâncat de viermi și muște, într-un apartament din Dej, șoca întraga țară în urmă cu exact un an. Când a fost descoperit, pe 24 iulie 2020, zone ale corpului băiatului erau intrate în putrefacție din cauza rănilor netratate.  Băiatul a murit pe 9 august 2020, la spital, la Cluj-Napoca, după două săptămâni de încercări disperate ale medicilor pentru a-l salva. Din relatările din presă de la acea dată, băiatul ar fi început să dezvolte probleme de comportament și refuza să se mai coboare din pat. Mama a fost arestată atunci pentru rele tratamente aplicate minorului. 

Femeia din Dej a fost condamnată vineri la 18 ani şi 2 luni de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi, pentru o perioadă de 5 ani. Sentinţa nu este definitivă.

În același timp, și bunica băiatului și concubinul mamei sale sunt cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului. Asta pentru că totul s-a petrecut în acelaşi apartament în care locuiau toți patru: mama, copilul, bunica și concubinul, care nu au fost impresionaţi de chinurile prin care trecea copilul.

Bărbatul se află în arest preventiv, săvârşind între timp şi o altă faptă, scrie realitateadecluj.net, iar bunica băiatului este cercetată sub control judiciar, următorul termen de judecată fiind în 9 august.