MENIU

Concurs de director, MĂSLUIT în acte cu substanțe chimice! Profesorii s-au inspirat de la elevi

Concurs de director, MĂSLUIT în acte cu substanțe chimice!

Metoda ingenioasă folosită de un candidat pentru a frauda un concurs de directori de școală a fost dezvăluită de procurorii DNA. Anchetatorii susțin că acesta împreună cu șefa comisiei de evaluare ar fi folosit un solvent chimic pentru a șterge răspunsurile greșite și a le completa cu cele corecte. Mai exact, nota 5 obținută la examen să fie astfel transformată în nota 7. 

Procurorii DNA Oradea au trimis în judecată dosarul privind frauda unui concurs pentru directori de școli. Aceștia prezintă judecătorilor metoda prin care lucrarea de 5 a unui profesor ar fi fost modificată pentru ca acesta să primească nota 7, adică cea de trecere. Ei au folosit un pix special și niște substanțe chimice.

Inculpata Țigan Mioara a procedat la falsificarea, în modalitatea indicată mai sus, a lucrării inculpatului Cuc Ioan Sorin, astfel încât acesta să primească nota minimă necesară pentru a nu fi eliminat din concurs, respectiv nota 7, susțin procurorii DNA.

Tot planul de fraudare a concursului a fost pus în practică pentru postul de director de la Școala Gimnazială Avram Iancu din Oradea. Profesorul Sorin Cuc și șefa comisiei de concurs Mioara Țigan au reușit să schimbe rezultatele lucrării de 5 a profesorului.

S-a constatat faptul că între inculpații Țigan Mioara și Cuc Ioan Sorin au existat mai multe convorbiri telefonice, (...) aspecte de natură a releva existența unor comunicări destul de frecvente între un candidat și președintele comisiei de evaluare a lucrărilor, tocmai în perioada derulării probei scrise a concursului și a soluționării contestațiilor, mai spun anchetatorii.

Ceilalți candidați pentru postul de director s-au constituit parte civilă în acest proces și vor daune de un milion de euro.

Mai multe articole despre:
concurs frauda oradea