MENIU

Cum s-a hotărât Angela Gheorghiu să cânte pentru victimele din #Colectiv. ”Am cerut ajutor să ajut”

A cântat pe marile scene ale lumii, iar duminică seară, a susţinut un concert extraordinar la Ateneul Român. 

Spectacolul a fost organizat cu scopul de a strânge fonduri pentru tratamentul recuperator al victimelor de la clubul Colectiv. Înainte de concert, însă, a fost gazda echipei Acasă la oamenii Realităţii. Este vorba de Angela Gheorghiu, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de operă din lume.

Angela Gheorghiu a aflat de tragedia din Clubul Colectiv când se afla la Moscova, unde susţinea un concert de binefacere. Imediat s-a gândit că TREBUIE să ajute într-un fel sau altul.

”Am inceput, bineinteles, sa trimit mesaje, sa dau telefoane, sa scriu direct spitalelor din Bucuresti. Am inceput sa cer ajutor sa ii ajut, sa pot ajuta intr-un fel. Mi-au spus, marea majoritate, intr-un glas: 'Angela, cred ca ar trebui ca tu sa faci ce stii mai bine si ce poti'".

Iniţiativa Angelei Gheorghiu a fost privită cu ochi buni de alţi mari artişti ai lumii. Soprana a dezvăluit, la Realitatea TV, ce înseamnă pasiunea sa pentru scenă.

Angela Gheorghiu a primit, de-a lungul carierei, numeroase distincţii. Ministerele Culturii din Franţa şi România i-au acordat mai multe decoraţii, iar în 2010, soprana a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universităţii de Arte din Iaşi. Tot atunci, Preşedinţia i-a oferit cea mai înaltă decoraţie, Steaua României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit decoraţia regală "Nihil Sine Deo" din partea Majestăţii Sale Regele Mihai I, pentru promovarea valorilor româneşti peste hotare.