MENIU

Ateneul Român. Concertul Angelei Gheorghiu pentru #Colectiv s-a încheiat cu imnul național

Soprana Angela Gheorghiu a susținut, duminică, un concert extraordinar la Ateneul Român, evenimentul fiind dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului din clubul Colectiv. Realitatea TV a fost parte a acestui eveniment important și a transmis în direct concertul. 

Tragedia din clubul Colectiv nu le-a lăsat indiferente pe marile personalităţi ale ţării. Pentru prima dată soprana Angela Gheorghiu a susținut integral un concert umanitar la Ateneul Român din Bucureşti. Gazda serii a fost Andreea Marin, preşedintele fundaţiei "Pretuieşte Viaţa", care a sprijinit evenimentul. Principesa Margareta și Principele Radu au asistat la spectacol.

Ariile interpretate de celebra soprană au fost îndelung aplaudate de spectatori. "Nu vă pot explica câte emoții am, se știe că întotdeauna, în țara în care te-ai născut este cel mai greu. Ce am făcut în seara asta vreau să continue", a spus Angela Gheorghiu, care a adăugat: "Mie întotdeauna îmi este dor de România".

Marea noastră soprană a primit un dar din partea mamei Ioanei Victoria Geambaşu, o adolescentă care a trecut la ceruri în urma tragediei Colectiv.

Concertul s-a încheiat cu intonarea imnului național al României. Întreaga sală a participat la acest moment. 

"Concertul a fost punctul culminant al unui proiect umanitar, în primul rând, demarat la inițiativa doamnei Angela Gheorghiu. Concert extraordinar, dar nu numai. Vorbim aici de o serie întreagă de acțiuni pe care noi, cei de la Realitatea, le-am susținut în ultimele zile. Sperăm că totul se va duce către spitalele care au nevoie de aparatură pentru recuperarea pacienților cu arsuri, prezenți și viitori, pentru că, din păcate, vor mai fi astfel de pacienți. Cred că de asta avem nevoie, de fapte și nu de vorbe", a spus EDWARD PASTIA, realizator Realitatea TV,

"Este o mare onoare pentru Realitatea TV și sperăm ca în acest fel putem să facem ceva în plus pentru tinerii care se zbat să trăiasca și să aibă o viață normală după tragedia din Colectiv. Am simțit într-adevar mândria de a fi român și le mulțumesc tuturor celor care au venit. Asta e România reală", a declarat ANDRA MIRON.

Cei care doresc să susțină campania pot dona bani în conturile deschise special de Fundația "Prețuiește Viața" pentru acest eveniment: RON RO25BRDE445SV33742074450 și EUR RO13BRDE445SV33742314450.

60 de tineri au pierit în urma incendiului de la clubul Colectiv. Alte câteva zeci s-au agăţat, însă, de viaţă. Pentru ei, oamenii au ieşit în stradă, au donat sânge şi medicamente.

"Îmi doresc din suflet ca fiecare artist sau fiecare om cu îndeletnicirea pe care o are să se gândească eu ce pot face, cum pot să pun umărul pentru ca într o situaţie dură în ţara asta să fim trataţi altfel. Să avem siguranţă atunci când suntem trataţi într un spital. Să ne simţim acasă, în siguranţă pur şi simplu. Acum e momentul să construim. Şi fiecare poate pune umărul în felul său. A nu face nimic nu e o opţiune", a spus Andreea Marin, înainte de concert.

Claudiu Popa, jurnalist Realitatea TV:  "Se mai spune ca pe pamant dupa verbul a iubi, a ajuta e cel mai frumos verb. De asta trebuie sa ajutam. Uneori şi o vorbă bună poate ridica un suflet căzut".

Nora Dincă, jurnalistă Realitatea TV: "Pentru ca e nevoie si pentru ca asta e probabil definiţia umanitatatii, omului din om Pentru acei care nu se simt neaparat generosi, nu s au nascut cu gena asta sa se gandeasca la acest echilibru. Intotdeauna de unde vei da vei primi si unde vei da vei primi inapoi înmiit intr-o forma sau alta".