MENIU

Concediul plătit pentru divorţ, o nouă propunere marca PSD

Concediu plătit de trei zile pentru cuplurile care divorţează, Propunerea vine din partea senatorului PSD Georgian Pop, el însuşi trecut, în urmă cu câşiva ani, prin experienţa divorţului.

Concediul pentru divort ar trebui sa se acorde pentru a veni in sprijinul celor ce trec prin aceasta situatie, pentru acomodarea la noua situatie din viata lor, arată articolul 1 al proiectului unei legi în acest sens, depus la Senat pe 9 octombrie.

În cele trei zile de concediu, salariatul ar trebui plătit ca şi cum ar veni la muncă. 

"Concediul pentru divort se acordă, la cerere, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării, dupa caz, a pronuntarii divortului", se arata in initiativa legislativa.

De asemenea, iniţiatorul este de părere că "zilele libere pot fi folosite pentru soluţionarea problemelor pe care noua situatie familială le aduce: de la cele obiective precum probleme administrative sau locative, pana la cele subiective ce tin de relatia cu copiii sau de nevoia de deconectare".

Potrivit informaţiilor care au stat la baza iniţiativei înaintate de Liviu Pop, o căsătorie din patru se finalizează cu un diuvorţ.

sursă foto: rador.ro

Mai multe articole despre:
divorţ