MENIU

Concediul de maternitate ar putea fi EXTINS

<p>CONCEDIUL DE MATERNITATE ar putea fi extins</p>

Concediul de maternitate pentru mame ar putea fi extins in curand si pentru mamele care nu au un sericiu sau care se afla in somaj, anunta ministrul Muncii, Rovana Plumb.

In afara de extinderea concediului de maternitate, mamicile care urmeaza sa nasca sau cele care nu au un loc de munca ar putea beneficia si de facilitati si indemnizatii noi, anunta de asemenea, ministrul Muncii.

"A fost o discutie in cadrul Forumului (de la Milano) privind extinderea concediului de maternitate pentru mame. Este un model pe care eu il imbratisez de foarte mult timp, astfel incat sa existe facilitati si indemnizatii care se acorda mamicilor care nasc si care sunt in somaj sau nu au un loc de munca, sa beneficieze de ele.

In momentul de fata, la nivelul UE, ca si in Romania, beneficiaza de concediu de maternitate si facilitati acordate prin acest program doar mamicile care au loc de munca", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Ea a precizat ca masura ar urma sa se aplice inclusiv mamelor care sunt in somaj, dar nu mai primesc indemnizatie. Mai multe pe Infoinstitutii.ro.