MENIU

Concediile medicale se pot prelungi. Cine poate beneficia de această măsură

Concediile medicale pot fi prelungite. Cine poate beneficia de această măsură

Noi măsuri pentru concediile medicale și accesul la serviciile medicale ale românilor. După ce Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență (OUG) în acest sens, polițiștii, militarii dar și gardienii pot solicita concedii medicale mai lungi. Iar bolnavii de tuberculoză au dreptul la concediu medical pe toată durata tratamentului, relatează Realitatea PLUS. 

Prin acest act normativ aprobat de Guvern a fost eliminiată obligația de a se prezenta lunar la medicul specialist a bolnavilor infectați cu SIDA pentru prelungirea concediului medical până la un an și șase luni.

În ceea ce privește persoanele diagnosticate cu tuberculoză, acestea au dreptul la concedii medicale, dar și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă pentru toată perioada tratamentului până la vindecare. 

Pot, de asemenea, să-și prelungească concediile medicale și polițiștii și personalul militar în activitate, astfel că, în situația în care recuperarea medicală este una dificilă, medicul specialist poate propune prelungirea concediului medical până la 183 de zile, iar comisiile de expertiză medico-militare pot propune prlungirea concediului medical cu până la 550 zile. 

Mai multe articole despre:
prelungire concedii medicale