MENIU

Companiile aeriene low-cost trec în viteză pe lângă Tarom

<p>Greva ROMATSA</p>

Compania aeriană de stat Tarom este depășită în trombă de tot mai multe companii low-cost, după criteriul extrem de important al numărului de pasageri. Tarom a trecut acum pe locul al treilea în topul companiilor aeriene care activează în România, la cinci ani după ce a pierdut poziţia de lider în faţa Wizz Air.

Compania aeriană de stat Tarom a trecut oficial pe locul al treilea în topul companiilor aeriene care activează în România, la cinci ani după ce a pierdut poziţia de lider în faţa Wizz Air, după ce a raportat un număr de 1,148 milioane de pasageri transportaţi în primele şase luni, cu 6% mai mult decât în primul semestru al anului trecut.

Primele trei companii aeriene low-cost, Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, au înregistrat un avans de 37,2% al numărului de pasageri în primele şase ale anului, informează News.ro. După primele şase luni, compania ungară low-cost Wizz Air şi-a consolidat poziţia de lider al pieţei româneşti, cu 2,422 milioane de pasageri transportaţi.

Pe locul al doilea a urcat compania românească low-cost Blue Air, cu 1,42 milioane pasageri transportaţi în primul semestru, în creştere cu 82% faţă de perioada echivalentă din 2015, care a depăşit, în premieră, compania de stat Tarom.

Mai multe articole despre:
Tarom Blue Air