MENIU

Compania franceză Airbus ia în calcul RETRAGEREA de la Ghimbav. Uzina s-ar putea închide

Francezii de la Airbus iau în calcul retragerea din România şi chiar închiderea uzinei din judeţul Braşov. 

Potrivit unor surse din cadrul companiei Airbus, francezii ar lua în calcul să se retragă de la uzina din Ghimbav, informează Realitatea TV. 

În luna august, în timpul vizitei preşedintelui Macron, francezii ar fi convenit o prelungire a contractului pentru producerea de elicoptere Airbus.

Surse din cadrul Airbus citate de Realitatea TV vorbesc chiar despre închiderea uzinei de la Ghimbav. În funcţie de comenzile primite în următoarea perioadă, susţin aceleaşi surse, situaţia va fi reanalizată în cadrul board-ului şi o decizie va fi luată.

Gușă: Nu putem pierde parteneriatul cu Airbus. Compania, strâns legată de geopolitica Franței

Preşedintele CA IAR Ghimbav, Rareş Popescu, a explicat într-o intervenţie telefonică la emisiunea Talk News cu Denise Rifai, de la Realitatea TV, că nu are informaţii în acest sens şi că nu poate confirma ştirea, dar a precizat că au o relaţie foarte bună şi de lungă durată cu Airbus şi că nu îşi dă seama de unde au plecat informaţiile. 

"Noi avem un parteneriat comercial cu Airbus şi nu văd de ce ar afecta o presupusă plecare a lor activitatea noastră. Cred că decizia lor ţine de nişte decizii, care nu sunt la noi.

Este o relaţie corectă, o colaborare corectă şi acel acord ultim este unul care cuprinde lucrurile foarte corect. Nu pot face speculaţii pe activitatea unei companii partenere", a mai spus Rareş Popescu.

Airbus Helicopters şi IAR Brasov au decis, în iulie, să-şi extindă cooperarea exclusivă în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215M, acordul dintre cele două companii fiind extins de la 5 ani la 15 ani.

"Potrivit acestui acord general, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comanda viitoare data de catre Ministerul Apararii din Romania pentru inlocuirea flotei sale imbatranite.

Initial semnat pe o durata de 5 ani, acordul a fost extins la 15 ani, subliniind in continuare angajamentul companiilor Airbus Helicopters si IAR de a contribui impreuna la modernizarea flotei de elicoptere multirol a fortelor armate romane pe termen lung", se menţionează într-un comunicat al celor două companii.

Anunţul privind noul acord a fost făcut în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
Airbus IAR Ghimbav airbus ghimbav airbus elicoptere