MENIU

Compania de termoficare din Timișoara, din nou în stare CRITICĂ: Mii de familii, în FRIG, în toiul iernii

Calorifer

Compania de termoficare din Timişoara este din nou într-o situaţie critică. Societatea nu mai poate furniza apă caldă şi căldură în parametri normali. Este luată în calcul oprirea apei calde pe timpul nopţii. Administratorul special dă vina și pe gerul din ultima perioadă care a crescut consumul de cărbune. 

Conform conducerii, cresterea pretului, dificultati aprovizionare cu carbune, dar si multiplele avarii nu sunt de bun augur. 

Potrivit reprezentanţilor companiei de termoficare, în perioada următoare este aşteptată „apariţia unor situaţii în care temperatura de producere a agentul termic să scadă cu câteva grade, pentru a limita factura la gaz.

De asemenea, se ia in calcul sistarea furnizarii de apa calda pe timpul noptii.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a trimis o crisoare deschisa Guvernului si parlamentarilor din Timis in care spune ca fara sprijin financiar problemele nu vor intarzia sa apara. 

"Le mulțumesc timișorenilor care au înțeles ca trecem printr-o perioadă de criză din cauza creșterii uriașe a prețului la gaze și sunt, din taxele și impozitele lor, solidari cu abonații Colterm. Dar acest efort, care se regăsește în banii pe care primăria îi virează în conturile Colterm, nu mai este suficient", spune primarul, in scrisoarea citata.