MENIU

Compania APPLE a oprit producţia de iPhone-uri pentru prima oară în istorie! De ce s-a întâmplat acest lucru

Compania Apple FOTO: Profimedia

Potrivit unui raport Nikkei, problemele apărute în lanţul de aprovizionare au forțat Apple să înceteze producția de iPhone şi IPad. Este pentru prima dată după mai bine de zece ani, când se întâmplă acest lucru.

În mod normal, angajaţii Apple ar fi trebuit să facă ore suplimentare în această săptămână, pentru a satisface cererile în sezonul cumpărăturilor de sărbători și cererea globală, potrivit raportului. Dar lucrurile nu au funcționat așa cum era de așteptat, iar muncitorii și-au luat concediu, în loc să facă ore suplimentare.

Pentru prima dată în mai bine de un deceniu, asamblarea iPhone și iPad a fost oprită timp de câteva zile din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare și a restricțiilor privind utilizarea energiei în China, au declarat pentru Nikkei mai multe surse care cunosc situația.

De altfel, compania şi-a anunțat partenerii încă din luna octombrie că va scădea numărul de comenzi pentru iPhone 13, tocmai pentru a încerca să evite o astfel de situație, dar se pare că măsurile nu au fost de ajuns. De la proiecții de 95 de milioane de unități iPhone 13 în 2021, Apple a scăzut la 83-85 de milioane la începutul lunii decembrie. Producția din septembrie și octombrie a fost cu 20% sub așteptările companiei, scăzând apoi cu 25% față de așteptări în luna noiembrie.

Mai multe articole despre:
apple iPhone productie probleme companie telefoane