MENIU

Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru cererea DNA de arestare a lui Dan Şova

Senatorii jurişti au dat aviz favorabil pentru cererea de arestare a lui Dan Şova

Comisia juridică a avizat favorabil cererea de încuviinţare a reţinrii şi arestării senatorului PSD Dan Şova. Cererea DNA a primit 6 voturi "pentru" şi 5 "împotrivă".

Dan Şova a petrecut, marţi, mai bine de opt ore în Comisia juridică, unde şi-a consultat dosarul şi a luat, conştiincios, notiţe. Şova a declarat marţi seara că acuzaţiile sunt neîntemeiate, iar explicaţiile le va da în faţa forului din Senat şi, mai apoi, în plen.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut senatorilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a ascunde urmele posibilelor infracţiuni comise.

Senatorul PSD Dan Șova afirmă că "sunt neîntemeiate" acuzațiile care i se aduc în dosarul în care DNA a solicitat încuviințarea reținerii sale și arest preventiv.

Motivarea DNA privind arestarea lui Dan Șova: Lăsarea lui în libertate, de neacceptat

Procurorii Direcției Naționale Anțicorupție susțin că lăsarea în libertate a senatorului PSD, Dan Șova, este "de neacceptat", motiv pentru care au solicitat Senatului să încuviințeze reținerea și arestarea acestuia.

"Lăsarea în libertate a suspectului Șova Dan Coman, în perioada următoare, este de neacceptat, în condițiile în care acțiunile acestuia sunt, în mod vădit, orientate în scopul obstrucționaării anchetei, fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public, ale urmăririi penale", susțin procurorii DNA.

Mai multe articole despre:
comisie Senat arestat vot Dan Şova