MENIU

Comisia Europeană va veni cu SOLUȚII pentru creșterea prețurilor la energie - ANUNȚUL lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, Consiliul European, Slovenia, 6 octombrie 2021 Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că, în scurt timp, românii vor avea o soluție la facturile uriașe de curent. Șeful statului a declarat că în câteva zile va fi propusă o soluție la nivelul Uniunii Europene în legătură cu creșterea prețurilor la energie.

Șeful statului a anunțat că marți seară a existat, la nivel european, o primă discuţie despre preţurile la energie, în special cele la electricitate.

„Am avut o primă discuţie despre preţurile la energie, în special preţurile de electricitate şi am convenit să urgentăm toate demersurile. Comisia s-a angajat şi ne aşteptăm să se ţină de această chestiune, să vină foarte repede, în maximum o săptămână, cu o abordare propusă de Comisie care trebuie să vină cu unele soluţii, fiindcă nu putem să trecem iarna cu preţuri în creştere la electricitate”, a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului se află în Slovenia, unde a participat la reuniunea informală a Consiliului European, tema summit-ului european fiind Balcanii de Vest.

„Am avut aseară o discuţie informală şi cred că două concluzii sunt foarte importante, care s-au desprins din discuţii, prima este legată de felul în care ne vedem noi politica europeană, iar concluziile sunt bune pentru noi. S-a subliniat importanţa şi relevanţa NATO şi de a păstra relaţia transatlantică”, a mai declarat, miercuri, Klaus Iohannis.