MENIU

Comisia Europeană: România nu a solicitat UE niciun ajutor suplimentar pentru pesta porcină

Comisia Europeană (CE) nu a primit încă nicio cerere oficială din partea României pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar în contextul crizei de pestă porcină, deși poate solicita inclusiv decontarea a 50-75% din cheltuielile cu despăgubirea fermierilor, spune purtătorul de cuvânt al CE Anca Păduraru pentru cursdeguvernare.ro.

Singurii bani europeni ajunși în România pentru epidemia de pestă porcină sunt cei alocați direct de Comisia Europeană, din bugetul special pentru prevenția pestei porcine. E vorba de 1,2 milioane euro, alocați în perioada 2015-2018, potrivit cursdeguvernare.ro.

Începând cu 2015, 1,2 milioane euro au fost alocate pentru prevenirea și detectarea anticipată a pestei porcine României, anunță Păduraru. ”Până la ora actuală, Comisia nu poate confirma nicio cerere de ajutor financiar suplimentar, în afară de cel menționat mai sus”, a precizat aceasta.

Pentru a primi fonduri suplimentare, România trebuie mai întâi să ceară astfel de ajutoare financiare și să știe foarte clar pentru ce solicită banii.

Mai multe articole despre:
pesta