MENIU

Comisia Europeană îi răspunde lui Dăncilă

Viorica Dancila

Comisia Europeană a confirmat pentru Realitatea TV că a primit scrisoarea trimisă de premierul Viorica Dăncilă şi că va răspunde în timp util. Până la această oră, Guvernul nu a anunţat trimiterea scrisorii.

De pe scaunulul de premier, Viorica Dăncilă anunţă Comisia Europeană că România e scena unei încercări violente şi nedemocratice de schimbare a Executivului.

Şi pâra de o gravitate fără precedent nu se opreşte aici. Într-un document oficial, scris în limba română, nerespectând uzanţele UE, prim-ministrul Dăncilă susţine că preşedintele ţării, Klaus Iohannis, e în spatele acestui demers.

Scrisoarea a fost expediată către președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele Frans Timmermans. Primirea documentului a fost confirmată, pentru Realitatea TV, de un purtător de cuvânt al Executivului de la Bruxelles. Aceasta în timp ce Guvernul de la Bucureşti tace.

Comisia Europeană a confirmat pentru Realitatea TV că a primit scrisoarea trimisă de premierul Viorica Dăncilă şi că va răspunde în timp util.

Potrivit presei, care citează surse guvernamentale, Dăncilă îl acuză în scrisoare, pe președintele Klaus Iohannis, că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator și că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

Potrivit fragmentelor apărute în spaţiul public, şefa Guvernului le-a transmis preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene că, din punctul său de vedere, este vorba despre încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim, care pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate.

CRITICI DURE pentru premierul Dăncilă, după ce a scris "pe şest" la Bruxelles. Ce i se reproşează

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă comsiia europeană