MENIU

Comedia "Toni Erdmann", de Maren Ade, deschide Les Films de Cannes a Bucarest

Comedia "Toni Erdmann", de Maren Ade, va deschide cea de-a VII-a ediție a Les Films de Cannes a Bucarest, festival ce se desfășoară în perioada 14 - 23 octombrie.

La deschidere va lua parte și regizoarea Maren Ade, care va sta de vorbă cu publicul la finalul proiecției. Comedia filmată aproape integral la București a câștigat Premiul criticii — FIPRESCI și va reprezenta Germania la Gala Oscar 2017. Pe Maren Ade, cinefilii o vor putea întâlni și la "Everyone Else"/"Alle Anderen" (2009), un alt film de succes al regizoarei germane, distins cu Marele Premiu al Juriului și Ursul de argint pentru interpretare (Birgit Minichmayr) la Berlin.

Filmele recompensate cu cele mai importante trei trofee ale anului în marile festivaluri vor rula în premieră, sâmbătă. Maratonul începe la 13,30 cu "The Woman Who Left", noul film al regizorului Lav Diaz, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneția, și continuă cu "Fire at Sea" — regia Gianfranco Rosi, documentarul distins cu Ursul de Aur la Berlin, și filmul laureat cu Palme d'Or, "I Daniel Blake" — regia Ken Loach.

Mai multe articole despre:
null