MENIU

Comandatul crucișătorului "Moskva" a murit! Ce ORDIN dat la începutul invaziei în Ucraina - Numărul de morți de pe crucișător, URIAȘ

Căpitanul Anton Kuprin / Foto: NEXTA Twitter

Anton Kuprin, comandantul crucișatorului „Moskva”, nava fanion a Flotei militare ruse din Marea Neagră, a murit în timpul exploziei și incendiului de la bordul navei care s-a scufundat ulterior, după cum au recunoscut chiar autoritățile de la Moscova. De numele său pare să fie legat ordinul pentru bombardarea Insulei Șerpilor, spun autoritățile ucrainene. Se pare că, 452 de persoane care se aflau pe crucișător au murit, dintr-un total de 510. Doar 58 de persoane au fost salvate. 

Anunțul legat de moartea comandatului crucișătorului a fost făcut de consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, relatează NEXTA.

Potrivit sursei citate, căpitanul Anton Kuprin este cel care a dat ordin să fie bombardată Insula Șerpilor în prima zi de război, respectiv pe 24 februarie.

The commander of cruiser "Moskva", Anton Kuprin, died during explosion and fire on board. This was reported by the adviser to Minister of Internal Affairs of #Ukraine Anton Gerashchenko.

Captain Anton Kuprin gave the order to bombard #Snake Island on the first day of the war. pic.twitter.com/Fu9nJGvL08

— NEXTA (@nexta_tv) April 15, 2022

Former State Duma deputy and opposition activist Ilya Ponomarev said that of the 510 people who were on the sunken cruiser "Moskva", only 58 were saved. pic.twitter.com/hvYnQbJNz2

— NEXTA (@nexta_tv) April 15, 2022
Ilya Ponomarev este singurul deputat rus care a votat împotriva anexării peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia.
 
Subiectul a fost tratat cu ironie, astăzi, de ministrul Apărării ucrainean Oleksii Reznikov, care a sugerat că, după război, crucișătorul "Moskva" poate fi folosită ca un site pentru scufundări.
 
Un mesaj tranșant a transmis consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, într-un mesaj pe Twitter: "Ucraina a trimis deja crucișătorul rus „Moskva” la fund. Este timpul ca Europa să trimită adevărata Moscovă la fund din punct de vedere financiar și economic. Tot ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple este un embargo complet asupra petrolului și gazelor rusești".