MENIU

COD ROȘU în Banat și Oltenia. Județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj, lovite de ploi devastatoare

Pod dislocat de o viitură / Foto: Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți seară, mai multe avertismente Cod roșu de vreme severă, în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. 

În județul Caraș- Severin, localitățile vizate sunt: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița.

Se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindina și vijelii. Avertizarea este valabilă până laora 22:30.

Un alt cod roșu de vreme severă vizează județul Gorj (Motru, Tismana, Padeș, Cătunele, Godinești, Glogova și zona de munte de peste cota 1800 m), precum și județul Mehedinţi ( Baia de Aramă, Bala, Ponoarele, Florești, Isverna, Ilovăț, Balta, Șovarna, Obârșia-Cloșani)

Se vor semnala : averse torențiale ce vor acumula peste 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp. Avertizarea este valabilă până laora 23:00.

Până miercuri la ora 10:00, o averizare cod portocaliu este în vigoarea atât pentru întreaga zoă a Banatului, cât și în Oltenia.

Local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Mai multe articole despre:
cod rosu banat cod rosu inundatii cod ploi