MENIU

Cod roșu de inundații: POTOP în Timiș după ploile torențiale - Apa a pătruns în casele oamenilor din Fârdea - VIDEO 

Cod roșu de inundații: POTOP în Timiș după ploile torențiale - Apa a pătruns în casele oamenilor din Fârdea

Avertisment de la hidrologi: Cod roșu de inundații în județul Timiș până miercuri. Sunt deja inundații în estul județului după ploile torențiale din ultimele ore. Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor.

Hidrologii au emis marţi seara o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în judeţul Timiş. Este vizat bazinul hidrografic Gladna- afluent al râului Bega, în judeţul Timiş.

Până marți seară, ploile torențiale au provocat deja inundații în localitățile din estul județului Timiș. Mai multe pâraie s-au umflat, iar apa a pătruns în case și gospodării din Gladna Romana si Hauzesti, sate care tin de comuna Fârdea, relatează Opinia Timișoarei.

La ora 20:30 a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Iar pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara intervin în comuna Fârdea cu 4 motopompe remorcabile, 2 electropompe și 1 generator electric. Din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj se intervine cu 1 autocamion, 1 motopompă și 1 încărcător de saci cu nisip, potrivit timisoarastiri.ro.

Hidrologii au avertizat asupra pericolului de inundații în localitățile din bazinul hidrografic Gladna- afluent al râului Bega. În această zonă, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Gladna – bazin amonte Ac. Surduc.

Avertizarea hidrologilor este în vigoare până miercuri, la ora 3.00.