MENIU

Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre

<p>Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre</p>

Pericol de inundaţii pe Dunăre! Hidrologii au emis un avertisment cod portocaliu pentru mai multe judeţe din zona de sud şi sud-est a ţării. Apele Dunării vor depăşi nivelul de atenţie şi e foarte probabil să inunde terenurile din apropiere.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, începând de miercuri până pe 21 martie şi o avertizare de cod galben pe mai multe sectoare ale fluviului.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) codul portocaliu de inundaţii intră în vigoare miercuri la ora 18.00 şi este valabilă până în data de 21 martie, la ora 18:00.

Vizate de atenţionarea de cod portocaliu de inundaţii sunt sectorul Bechet - Zimnicea (judeţele Dolj, Olt, Teleorman) pentru care există o avertizare valabilă până pe 18 martie ora 18.00 şi sectorul Hârşova-Brăila şi pe braţele Dunării (judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea), unde codul portocaliu esta valabil până pe 21 martie.

"Începând cu data de 16.03.2016 ora 18:00 se ridică Avertizarea Hidrologica cod portocaliu de pe Dunăre pentru sectorul aval S.H.E.N. Porţile de Fier – amonte Bechet (judeţele Mehedinţi şi Dolj)" informează INHGA.

Potrivit Institutului de Hidrologie, "sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire".

De asemnea INHGA a emis şi o avertizare de cod galben, "pe sectorul Calafat – amonte Bechet (judeţul Dolj), în intervalul 16.03.2016 ora 18:00 – 18.03.2016 ora 06:00, pe sectoarele Zimnicea-Hârşova şi aval Brăila şi pe braţul Borcea (Călăraşi-Vadu Oii) - judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea valabile până 21.03.2016 ora 18:00".

Mai multe articole despre:
Dunăre inundaţii cod portocaliu