MENIU

Cod portocaliu de VIJELII în mai multe județe. Zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de averse şi vijelii, valabilă pe durata următoarei ore, în două judeţe din zona Transilvaniei şi Banatului. Totodată, meteorologii au mai anunțat un cod galben de ploi și descărcări electrice valabil în 5 județe din Transilvania.

UPDATE

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:30, în judeţele Hunedoara şi Timiş se vor semnala averse care vor depăşi 35 de litri/metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, respectiv intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

------------------------------

Meteorologii au emis, miercuri, noi atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi descărcări electrice, valabile în cinci judeţe din Transilvania, pe durata următoarei ore. 

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 17:00, în judeţele Maramureş, Satu Mare, Alba, Braşov şi Sibiu se vor semnala frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 - 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici şi medii, arată agerpres

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Mai multe articole despre:
ploi cod galben fulgere averse