MENIU

Coaliția SANCȚIUNILOR împotriva Rusiei: ce state au luat deja MĂSURI în acest sens

Gazoductul Nord Stream 2 / Profimedia

Națiunile occidentale și Japonia au decis să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei, după anunțul privind comasarea trupelor ruse în regiunile separatiste din estul Ucrainei, și au amenințat că vor merge mai departe dacă Moscova va lansa o invazie totală asupra țării vecine.

Până în prezența, acestui demers s-au raliat Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Australia, Canada și Japonia, țări care au anunțat planuri ce vizează băncile și elitele, în timp ce Germania a blocat funcționarea gazoductului Nord Stream 2, oprind certificarea acestuia, într-una dintre cele mai grave crize de securitate din Europa din ultimele decenii, relatează Reuters.

Nemulțumit de obiectivul pe termen lung al Ucrainei de a adera la NATO și de a pretinde că este ținut istoric rusesc, președintele rus, Vladimir Putin, a strâns peste 150.000 de soldați în apropierea granițelor Ucrainei, potrivit estimărilor SUA, și a ordonat soldaților să intre în regiunile separatiste Donețk și Lugansk cu scopul - spune el - de a „păstra pacea".

Statele Unite resping această justificare, pe care o califică drept un „nonsens”.

„Pentru a spune simplu, Rusia tocmai a anunțat că îndepărtează o mare parte din Ucraina”, a declarat, marți președintele american, Joe Biden.

Mai multe articole despre:
rusia sanctiuni rusia ucraina criza ucraina razboi