MENIU

Tăriceanu și Dăncilă își asumă modificarea Constituției

Tariceanu, față în față cu Viorica Dancila

Liderii coaluiției PSD-ALDE au decis luni să modifice Constituția în acord cu opțiunile exprimate de români la referendumul pe justiție din 26 mai.

 ,,Am discutat despre cele două puncte de la Referendum , cetățenii și-au exprimat opinia prin vot și trebuie să ținem cont de acest lucru. Vom vedea dacă vom introduce și alte puncte, poate două, dar acestea sunt prioritare'', a declarat Viorica Dăncilă.

În contextul întâlnirii, PSD și ALDE au discutat și despre modificările la OUG 114, ordonanța extrem de controversată care a introdus taxe noi în mai multe domenii, și alegerea noului board al BNR.

Dăncilă a anunțat că propunerea PSD - ALDE pentru postul de guvernatotr este Mugur Isărescu. În ceea ce privește postul de prim-viceguvernator, PSD îl susține tot pe Florin Georgescu, iar pentru un post de viceguvernator îl propune pe Leonard Badea, actualul șef al ASF.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE îl va susține pe Dan Radu Rușanu la funcția de viceguvernator al Băncii Naționale.

”Candidaturile nu se depun de către partid. Și-a depus candidatura Dan Radu Rușanu, iar noi îl vom susține”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 Se trage linie pentru noul board al BNR

Mai multe articole despre:
BNR oug 114