MENIU

CNSAS a dispus reverificarea procurorului general Augustin Lazăr

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr.

Reverificarea dispusă de CNSAS va porni de la informaţiile şi elementele noi care au fost dezbătute în presă.

În plus, CNSAS mai previzează că opiniile lui Mădălin Hodor, funcţionar public CNSAS, nu reprezintă punctul de vedere al instituţiei.

Augustin Lazăr respinge aczuațiile de "procuror comunist"

”1. Faţă de dezbaterile declanşate în spaţiul public ca urmare a opiniilor avansate de către Mădălin Hodor, funcţionar public CNSAS, inclusiv cele referitoare la Procurorul General Augustin Lazăr, dar şi alte aprecieri pe care le face pe diverse subiecte, Colegiul CNSAS precizează următoarele:

- intervenţiile domnului Mădălin Hodor nu reprezintă punctul de vedere al
instituţiei;

- Mădălin Hodor nu are mandat de reprezentare din partea Colegiului CNSAS.

2. Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la Procurorul General Augustin Lazăr, Colegiul CNSAS, în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi, care au fost dezbătute în mass-media”, a anunțat CNSAS într-un comunicat de presă.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la procurorul general al României, Augustin Lazăr, Colegiul CNSAS, în şedinţa de astăzi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbătute în mass-media", se arată într-un comunicat al CNSAS.

Augustin Lazăr a răbufnit. Declarații explozive ale Procurorului General

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a precizat că afirmația procurorul general al României a fost "un torționar" este falsă. Acesta a publicat pe Facebook un document cu decizia definitivă de poliției politică luată în cazul lt. col. Lazăr Gheorghe, șeful biroului CI al Penitenciarului Aiud. Este vorba însă despre o altă persoană, nu de procurorul Augustin Lazăr. 

Mai multe articole despre:
CNSAS procuror general Augustin Lazăr