MENIU

CNN: Rusia a început să-și retragă unele efective din zona Kievului. Ce pregătește Putin

Sursa foto: Captură video

Rusia ar fi început să-și retragă unele forțe din zona din jurul Kievului, au declarat 2 înalți oficiali americani pentru CNN. Potrivit postului TV american, mișcările de trupe ar confirma ceea ce Statele Unite evaluează ca fiind o schimbare majoră de strategie.

Forțele ruse care se retrag acum în unele zone din nord se vor concentra pe atacurile ce ar urma să se intensifice în sud și est.

Unul dintre cei 2 înalți oficiali americani evaluează că Rusia își va acoperi retragerea cu bombardamente aeriene și artilerie asupra Kievului. Cei 2 au avertizat și asupra faptul că forțele ucrainene nu trebuie să se relaxeze, pentru că Rusia s-ar putea întoarce în cazul în care condițiile de luptă o permit.

SUA observă deja aceste mișcări în desfășurare, inclusiv grupurile tactice ale batalionului rus care părăsesc zonele învecinate din jurul Kievului, potrivi CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că a decis să „reducă drastic ostilitățile” în direcțiile Kiev și Cernigov, a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării, Alexander Fomin, potrivit presei de stat RIA.

Măsura vine în urma discuțiilor de pace dintre delegațiile ruse și ucrainene de la Istanbul.