MENIU

CNN: Putin ar putea folosi în Ucraina cea mai îngrozitoare armă, bomba termobarică

Armata rusă ar putea folosi în Ucraina una dintre cele mai teribile arme convenționale din dotare, rachetele termobarice, a anunțat sâmbătă CNN. Arma este extrem de "eficientă" tocmai în incinte închise, ceea ar explica de ce ar putea fi folosită în luptele din Kiev și alte orașe, în care apărătorii se ascund în astfel de spații.

CNN a difuzat sâmbătă imagini din interiorul Rusiei (Belgorod) cu un tanc lansator de rachete termobarice TOS-1 în drum spre graniţa ucraineană pe un camion cu platformă, informează The Guardian.

Efectul unei bombe termobarice este înfiorător, țintele fiind expuse atât unei unde de șoc, care provoacă leziuni interne, cât și unui "bile de foc" ce provoacă arsuri grave, potrivit roumaninamilitary.

Sistemul de lansatoare TOS-1, folosit pentru lansarea rachete termobarice, a fost folosit pentru prima dată în timpul războiului sovietic din Afganistan, iar recent în conflictul cu Siria.

La ora actuala, statele care au declarat posesia unei astfel de arme sunt: SUA, Rusia, China, India, Canada, Israel, Serbia, Bulgaria.

Mai multe articole despre:
bomba termobarica atac ucraina razboi ucraina