MENIU

CNAIR intervine pentru salvarea turiștilor blocați la Cabana Capra din Munții Făgăraș: 4 utilaje, trimise pe teren - VIDEO

Operațiune de deszăpezire /Captură video Facebook CNAIR

Secția de Drumuri Naționale Pitești a intervenit cu 4 utilaje pentru deblocarea drumului de la km. 104 la km. 108 (zona Cabanei Capra) și a drumului de acces către cabană pentru aducerea în siguranță a tuturor persoanelor blocate, iar reprezentanții companiei împreună cu ISU și Salvamont au creat un convoi sigur pentru toți turiștii, a anunţat, duminică, Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"În data de 14 noiembrie, CNAIR a decis să închidă sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - 130+800).
 
În ieșirile publice de atunci, CNAIR a precizat că a reușit printr-un efort susținut să mențină circulația deschisă o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, decizia de închidere fiind luată deoarece prioritatea principală este integritatea și viața participanților la trafic.
 
Deciziile de acest fel sunt luate de către experți din cadrul CNAIR împreună cu reprezentanții Secțiilor de Drumuri Naționale și Poliția Română.
 
Astăzi (duminică - n.r.), doar o minune a făcut ca avalanșa de la Cabana Capra să nu producă victime, accesul mașinilor fiind interzis pe acea porțiune de drum tocmai pentru că astfel de evenimente sunt posibile în zonă.
 
Rugăm toți participanții la trafic să respecte recomandările și restricțiile date de CNAIR", se arată în mesajul companiei, publicat pe pagina de Facebook. 

Citește și Două avalanșe mari în Munții Făgăraș - Salvamontiștii avertizează turiștii să nu părăsească zona cabanelor

Mai multe articole despre:
cnair turisti turisti blocati cabana capra avalansa