MENIU

CNADNR închide Autostrada A1, între Săliște și Sibiu, la 10 luni de la inaugurare

Problemele nu au apărut de la surpări, spun experții

CNADNR a anunțat joi că 22 de km din Autostrada A1, Orăștie - Sibiu vor fi închiși circulației pentru reparații. Poliția Rutieră anunță că restricțiile vor dura cel piuțin o lună și jumătate, în funcție de condițiile meteo.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a transmis joi un comunicat prin care informează participanții la trafic că începând de luni (07.09.2015), ora 8:00, pe Autostrada A1, Orăștie - Sibiu, va fi instituită restricția totală a traficului rutier, respectiv între Nod rutier Sălişte(km 270+020) - Nod rutier Cunţa(km 292+455).
 
"Precizăm că instituirea acestei restricții este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la
km 275+650 al autostrăzii (km 60+600 proiect)", se spune în comunicatul instituției.

Ploile fac noi găuri în viaductul de pe autostrada Sibiu-Orăștie. Pericol iminent, spun specialiștii

Potrivit CNADNR, antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). "Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului", spun oficialii CNADNR.
 
Experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013.
 
Crăpăturile din carosabil au apărut la două luni după inaugurarea din noiembrie 2014. La pilonii de rezistență ai viaductului a apărut o fisură de aproape 50 de metri, iar experții susțin ca a apărut din cauza unor tasări necorespunzătoare ce s-au făcut în timpul lucrărilor.