MENIU

CNA, lovitură dură pentru Antena 3. "Nu are legătură cu jurnalismul. E politică pură"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antena 3 cu 30.000 de lei pentru două dintre cele mai discutate cazuri din ultima lună la postul de televiziune.

Postul de televiziune a fost sancţionat de CNA din cauza interviului trunchiat şi nedatat al Laurei Codruța Kovesi preluat de la Adevărul Live, precum și a prezentării pe post scrisorii adresate de Oana Stancu fiicei minore a lui Dan Tăpălagă.

"Mi se pare o manipulare pe față să iei un fragment dintr-un interviu cu argumentul care îți convine ție. Un interviu din 2014 și-l pui ca și cum ar fi actual. Asta mi se pare mai clar decât orice", a comentat Dorina Rusu, membru CNA, vizavi de primul dintre cazurile menţionate. "Este luat din context folosit în scopul în care realizatorii emisiunii aveau interesul. Reluat a doua zi. Iar a doua zi nu s-a precizat deloc data la care a fost luat interviul. Dacă se uita cineva la știri ar fi fost clar că doamna Kovesi dă dreptate Antenei 3 și nu că este o declarație trunchiată din 2014", a mai spus ea, potrivit paginademedia.ro.

Reacţia CNA după scrisoarea Oanei Stancu pentru fiica minoră a lui Tapalagă

Oana Stancu nu regretă scrisoarea adresată fiicei lui Tăpălagă

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte scrisoarea pe care Oana Stancu (Antena 3) i-a adresat-o fiicei minore a jurnalistului Dan Tăpălagă (HotNews), Radu Călin Cristea, membru CNA, a afirmat că este "un text foarte bine scris" şi că plângerile făcute urmăresc interese politice.

"Vă spun cu toată sinceritatea că este un text foarte bun, este un text bine scris, e un text al unui om care știe ce vrea să spună într-un registru liric, dramatic și nu are sau cel puțin eu nu găsesc aici intenția de a jigni pe cineva. (...) Ceea ce avem noi în această speță nu are nicio legătură cu jurnalismul. E politică pură. Dacă pe Oana Stancu o chema Viorica Popescu și nu publica în Jurnalul Național, ci în Cațavencii, și nu era preluat textul de Antena 3 ci de Taraf TV, nu avea nimeni absolut niciun fel de problemă", a spus Cristea.

De altfel, el nu a votat pentru amendarea postului Antena 3 în niciunul dintre cazuri, mai precizează sursa citată.

Membrii CNA au decis să analizeze cele două cazuri împreună, iar după vizionare și discuțiile cu reprezentanții postului au fost făcut două propuneri: Radu Herjeu - 20.000 de lei, în timp ce Dorina Rusu a propus 60.000 de lei. Cele două variante nu au trecut însă la vot, așa că s-a făcut o propunere intermediară, de 30.000 de lei, care a și fost aprobată de majoritatea membrilor prezenți: Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Robert Turcescu, scrisoare pentru fiica lui Dan Voiculescu: "Dragă Camlia, tatăl tău..."