MENIU

Cluj-Napoca intră oficial în carantină de noapte și în timpul săptămânii. La cât a ajuns rata de infectare

Cluj-Napoca intră oficial în carantină de noapte și în timpul săptămânii / FOTO: Profi Media

Cluj-Napoca intră, începând de joi, oficial în carantină de noapte și în timpul săptămânii, după ce rata de infectare a ajuns la 8,50 la mia de locuitori, potrivit realitateadecluj.net.

După ce orașul Cluj-Napoca a ajuns la o rată de infectare de 8,50 la mie, începând de joi se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00 - 5.00, cu anumite excepții.

Magazinele se închid la ora 22.00, oră după care pot livra la domiciliu.

Persoanele vaccinate și cele trecute prin boală nu sunt vizate de restricții.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Bilanț coronavirus 6 octombrie

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.10.2021 (10:00) – 06.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.