MENIU

Clubul de Presă cere dezbaterea unor decizii "excesive" în ședințele CNA. Libertatea de opinie a jurnaliștilor, pusă în pericol 

Clubul de Presă cere Comisiei pentru cultură și media a Senatului ca, în cadrul unei ședințe viitoare, să fie introdusă pe ordinea de zi organizarea unei dezbateri în care să se permită prezentarea în fața membrilor Comisiei câteva luări de poziție ale unor membri CNA precum și decizii adoptate de CNA considerate a fi excesive și care ar duce la inhibarea jurnaliștilor în a-și exercita libertatea de opinie.

Redăm, integral, solicitatea înaintată de Asimionesei Claudiu Florin, Director General ziarul BZI:

"Către Comisia pentru culură și media a Senatului

Stimate domnule președinte Viorel Riceard Badea,

Prin prezenta, Clubul de Presă vă adresează solicitarea ca, într-una dintre ședințele viitoare ale Comisiei pe care o conduceți, să introduceți pe ordinea de zi organizarea unei dezbateri, la care să fie invitați membrii Consiliului Național al Audiovizualului precum și patru membri, pe care urmează să-i desemnăm, ai Clubului de Presă. În cadrul dezbaterii, solicităm să ni se permită să prezentăm în fața membrilor Comisiei luări de poziție ale unor membri CNA precum și decizii adoptate de CNA, pe care noi le considerăm a fi excesive și a avea drept efect inhibarea jurnaliștilor în a-și exercita libertatea de opinie. Vă punem la dispoziție și probele care confirmă afirmația de mai sus. 

Cu mulțumiri, în numele Clubului de Presă, 

Asimionesei Claudiu Florin, 
Director General ziarul BZI"

 

Mai multe articole despre:
presa clubul de presa cna