MENIU

Clotilde Armand îl invită la discuții pe unul dintre acționarii ROMPREST - Cine ar fi vinovat pentru scandalul gunoaielor

Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îl invită la discuții pe unul dintre acționarii importanți ai companiei ROMPREST în legatura cu scandalul gunoaielor care tine de cateva luni. Mai mult, reprezentanții actionarului secundar spun că vinovat pentru întreg scandalul în urma căruia suferă toți locuitorii sectorului 1 este nimeni altul decât actualul administrator al companiei gigant din domeniul salubrității. 

Edilul Clotilde Armand reacționează după ce unul dintre acționarii ROMPREST a anuntat public că este îngrijorat de modul în care conducerea companiei de salubritate a gestionat scandalul gunoaielor din sectorul 1, în urma căruia sute de mii de persoane au de suferit.

„Cel mai mare acţionar Romprest este îngrijorat de actuala conducere și și-a cerut scuze pentru felul în care această companie tratează comunitatea locală și instituția Primăriei. [...] Așadar, îl invit la discuții la Primărie pe acest acționar pentru a vedea cum putem rezolva situația provocată de actuala conducere iresponsabilă a companiei.”, spune Clotilde Armand.

Detaco LTD, compania ce deține 42% din capitalul social al Romprest, susține că singura soluție de ieșire din acest impas este o negociere purtată cu profesionalism, pe criterii obiective.

„În opinia noastră, Consiliul Local al Sectorului 1 București, Primarul Sectorului 1 București, funcționarii instituției pe care dânsa o conduce, precum și salariații Romprest au fost atrași în acest scandal public deoarece Marian Bogdan Adimi, cel care aparent conduce Romprest, nu are capacitatea de a înțelege modul în care se conduce o companie și felul în care trebuie abordate relațiile de afaceri cu partenerii acesteia”, se arată in comunicatul de presa al actionarului minoritar.

Mai mult, reprezentanții firmei spun că actualul manager nu și-a dovedit capacitatea de a conduce o astfel de societate comercială și nici nu are pregătire în domeniu.

„Principala vină în această situație, care poate naște un risc major pentru sănătatea locuitorilor din Sectorul 1 București, o are domnul Andrei Dracea, care, în calitate de proprietar unic al Europrest Invest SRL, acționar ce controlează 30% din Romprest, îl susține pe acest Marian Bogdan Adimi în funcție, acordându-i și încrederea de a fi administrator unic al Europrest.

Incompetența profesională și agresivitatea lui Marian Bogdan Adimi și susținerea acestuia de către Andrei Dracea aduc prejudicii grave tuturor părților implicate, atât salariaților și acționarilor Romprest, dar, în special, locuitorilor din Sectorul 1 București”, se mai arată in comunicat.

Compania Romprest a acuzat in ultima vreme probleme financiare grave, care au dus la intarzieri salariale de mai multe luni. Cu toate acestea, a aprobat fara consimtamantul AGA cheltuieli costisitoare pentru publicitate la mai multe posturi tv. 

Mai multe articole despre:
clotilde armand romprest