MENIU

Clipe de COŞMAR pentru 200 de pasageri CAPTIVI pe "feribotul morții"

Ore de coșmar pentru turiștii captivi

Autorităţile maritime italiene, elene şi albaneze au lansat o vastă operaţiune de salvare pe mare pentru a recupera aproape 200 de persoane - blocate în continuare luni - pe puntea feribotului cu 478 de persoane la bord, pe care duminică a izbucnit un incendiu, în Marea Adriatică.

Ministrul grec al Mării a anunţat, luni, că patru cadavre au fost recuperate, bilanţul morţilor crescând astfel la cinci.

După aproape 24 de ore, toți pasagerii feribotului Norman Atlantic au fost evacuaţi, transmite Mediafax.

Toţi pasagerii feribotului Norman Atlantic, la bordul căruia a izbucnit un incendiu în largul Albaniei, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, au fost evacuaţi, a anunţat luni Paza de Coastă italiană.

"Toţi pasagerii au fost evacuaţi, nouă membri ai echipajului se află încă la bord pentru a inspecta nava", a afirmat Paza de Coastă pe contul său de Twitter.

Norman Atlantic transporta 478 de persoane, dintre care 56 de membri ai echipajului şi 422 de pasageri, inclusiv un român.

UPDATE 14:33 - Guvernul grec anunţă că patru cadavre au fost recuperate de la bordul Norman Atlantic

"Autorităţile italiene au confirmat că patru cadavre, a căror identitate nu este cunoscută, au fost recuperate", a anunţat ministrul Miltiadis Varvitsiotis, subliniind că, până în prezent, au fost salvate 391 de persoane dintre cele 478 care se aflau la bordul feribotului.

Cadavrul unui pasager grec a fost recuperat duminică, iar identitatea acestuia a fost comunicată presei. Corpul său a fost recuperat, iar soţia sa a fost transportată la Brindisi, la fel ca multe alte persoane, care suferă în special din cauza deshidratării sau hipotermiei, au precizat autorităţile duminică.

Marina Militară italiană a anunţat, către ora locală 7.40 (8.40, ora României), că 290 de persoane au fost recuperate cu elicoptere şi nave trimise la faţa locului pentru a salva pasagerii şi membrii echipajului Norman Atlantic, majoritatea cetăţeni greci.

Mai multe articole despre:
feribot feribot incendiat