MENIU

Clienții plăteau, chelnerii le furau banii! Turiști din Italia, jefuiți de escroci români prin clonare de carduri

Pagubă de zile mari făcută de o bandă de români în centrul Romei. Jefuitorii au clonat cardurile turiștilor care mâncau la restaurante, iar complici ar fi fost chiar chelnerii. 

Turiștii încredințau cardul acestora, care apoi îl treceau prin skimmerul de copiat și descărcau datele pe un card fals.

Conform presei din Peninsulă, infractorii lucrau împreună cu chelnerii, având mereu un plan bine stabilit. Aceștia vizau numai turiștii bogați și vulnerabili, care erau ușor de impresionat și le ofereau cardurile lor de credit chelnerilor pentru a plăti nota la sfârșitul mesei în oraș.

Potrivit polițiștilor, infractorii vizau în special turiști din America, Asia și America de Sud, presupus a fi mai naivi și mai ușor de influențat. Majoritatea restaurantelor implicate în acest scandal sunt amplasate în zonele centrale din Roma, cum ar fi Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Panteonul și Monti. Hoții așteptau câteva zile pentru a folosi cardurile furate, asigurându-se astfel că turiștii se întorc în țările lor de origine și nu își dau seama de fraudă decât atunci când este prea târziu.

Chelnerii escroci utilizau un skimmer special pentru a copia codurile cardurilor de fiecare dată când erau folosite, apoi descărcau aceste informații pe un card fals. Banii obținuți în acest fel erau folosiți pentru a achiziționa bijuterii, haine, combustibil, tablete, calculatoare și telefoane, conform publicației Il Messaggero.

Parchetul italian a cerut punerea sub acuzare a 20 de persoane. Frauda totală se ridică la suma de 300.000 de euro.