MENIU

Clădirea în care se afla un restaurant s-a prăbușit. Cel puțin patru persoane au murit și mai multe sunt în stare gravă - VIDEO

Restaurant prăbușit

Tragedie fără margini după ce clădirea în care se afla un restaurant se afla un restaurant s-a prăbușit, producând cel puțin 4 morți.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite în urma prăbuşirii unui restaurant în insula spaniolă Mallorca, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din arhipelagul turistic Baleare, relatează AFP.

Mai multe persoane sunt grav rănite, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Accident rutier mortal în Italia. Un român a decedat după ce mașina sa s-a izbit de un camion

Printre victime se află mai mulţi cetăţeni străini, a spus ea, fără a da mai multe detalii.

Şapte dintre răniţi sunt în stare "foarte gravă", iar nouă sunt în stare "gravă", au declarat serviciile de urgenţă într-un mesaj postat pe platforma X. "Ei au fost transferaţi spre diferite spitale din Palma", capitala insulei Mallorca, au adăugat sursele citate.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană şi renumite pentru apele lor cristaline şi plaje, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia. În 2023, au înregistrat peste 14 milioane de turişti, potrivit cifrelor oficiale.

Arhipelagul, din care Mallorca este insula principală, este foarte frecventat de turiştii germani şi britanici.

Tragedia s-a produs la sfârşitul zilei în zona turistică Playa de Palma, când "acoperişul unei clădiri cu două etaje" în care se afla un restaurant s-a prăbuşit, a explicat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă. Această zonă este situată la sud de Palma.

La faţa locului au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, în timp ce ambulanţele au transportat răniţii la spital, potrivit unui fotoreporter AFP.

"A fost groaznic", a declarat un pompier, adăugând că la faţa locului a văzut oameni plângând şi ţipând în jurul dărâmăturilor.

Serviciile de salvare "continuă să intervină la faţa locului" pentru a verifica dacă mai sunt victime prinse sub dărâmături, au indicat acestea într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Strada pe care se află imobilul a fost izolată de poliţie pentru a permite intervenţia salvatorilor.

Cauzele prăbuşirii acestui restaurant, situat pe strada Cartago din Playa de Palma, sunt momentan necunoscute, dar conform martorilor citaţi de presa locală, acoperişul imobilului s-a prăbuşit pe o parte a primului etaj.

Această zonă a fost foarte aglomerată la sfârşitul zilei când sezonul turistic este deja în plină desfăşurare în Insulele Baleare, un arhipelag care include şi insulele Ibiza, Minorca şi Formentera.

Într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, premierul spaniol a indicat că "urmăreşte îndeaproape consecinţele teribilului accident survenit pe Playa de Palma".

De asemenea, liderul socialist "a prezentat condoleanţe familiilor persoanelor decedate" şi a oferit "toate mijloacele şi efectivele necesare" din partea statului central pentru a ajuta autorităţile regionale în gestionarea acestui accident.

Preşedinta regiunii Insulele Baleare, Marga Prohens, s-a declarat "şocată de informaţiile primite despre accident" şi a transmis condoleanţe "familiilor celor patru persoane care şi-au pierdut viaţa în acest tragic incident".

Restaurantul este situat pe faleză, pe un bulevard cu magazine şi locuri de agrement.

În 2009, în prăbuşirea unei clădiri cu trei etaje în Palma de Mallorca şi-au pierdut viaţa şapte persoane, între care doi germani şi trei columbieni.

Mai multe articole despre:
restaurant prabusit spania patru morti