MENIU

Ciuperca de apartament care te poate ucide. Cum îți dai seama că este și în casa ta 

Atunci când închiriezi un apartament, dacă ai ciuperca aceasta în locuință, atunci ești într-un mare pericol și trebuie să apelezi la ajutor specializat ca să scapi de probleme! În Marea Britanie, autoritățile au tras un semnal de alarmă în această privință, după ce un băiețel de doar doi ani a murit din cauza unei infecții respiratorii cauzată de bacteria cunoscută drept mucegai negru.

Acest tip de mucegai, extrem de periculos, este mult mai des întâlnit în casele sau apartamentele închiriate. Are nevoie de umiditate ca să se dezvolte și să se înmulțească. În mediile uscate, nu rezistă multă vreme.

Dacă vezi această ciupercă pe peretele locuinței, atunci ai cu siguranță o colonie de milioane de spori. Odată ce încep să apară sporii, se înmulțesc foarte rapid și continuă să facă asta dacă nu iei urgent măsuri.

Mucegaiul negru este un alergen care poate deveni extrem de toxic și care poate cauza infecții respiratorii severe. Poate să crească pe glet, pe lemn, pe materiale textile sau chiar pe praful din casă. 

Cum scapi de mucegaiul negru? În primul rând, aerisește bine camerele, apoi cumpără un dezumidificator puternic și un higrometru, cu ajutorul căruia poți măsura nivelul vaporilor de apă din aer. După ce faci duș, șterge cabina de duș și faianța cu o cârpă uscată. Întotdeauna păstrează o distanță de câțiva centimetri între mobilă și pereții exteriori ai casei.