MENIU

Ciucă, după semnarea primelor contracte finanțate din Componenta 10 - ”Fondul local” a PNNR: O oportunitate pe care nu ne permitem să o ratăm

Nicolae Ciucă / Foto: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, la finalul ceremoniei de semnare a primelor contracte finanțate din Componenta 10 - ” Fondul local” a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) că acest lucru reprezintă "o oportunitate cât se poate de importantă, pe care nu ne permite să o ratăm", șeful Executivului referindu-se la punerea în aplicare a tuturor acestor oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale.

"Astăzi pornește cea de-a două componentă - Fondul loca (din cadrul contractelor finanțate din Componenta 10 - a Planului Național de Redredresare și Reziliență / PNRR - n.r.). Este o oportunitate cât se poate de importantă, pe care nu ne permitem să o ratăm, și anume să punem în aplicare toate aceste oportunități pentru dezvoltarea comunităților locale, atât din mediul urban, cât și rural. 

Este un instrument pe care fiecare dintre cei aflați în funcția de primar trebuie să îl folosească și să îl acceseze ținândd cont de facilitățile puse la dispoziție de Ministerul Dezvoltării. (...)

Este, de aseamenea, important de subliniat că înainte să finalizăm apelul reușim să semnăm primele contracte astfel încât proiectele care îndeplinesc toate condițiile pot fi selecționate deoarece există sume prealocate și aici nu există niciun fel de dubiu (...)", a afirmat Ciucă.

Potrivit premierului, este "de datoria noastră, a tuturor să continuăm să folosim aceste mecaniseme prin care să eficientizam atât partea de dezoltare verde și să punem în valoare tot ceea ce au reușit autoritățile satului să faciliteze astfel încât să se poată accesa aceste fonduri".

Șeful Executivului a subliniat, totodată, că sunt mecansime și instrumente simple pe care Guvernul le pune la dispoziția autorităților și prin care acestea să aibă acces la resure. 

"Avem datoria să facem toate aceste demersuri pentru a nu ne mai întâlni cu situația pe care am avut-o de curând la Podul de pe Siret din județul Neamț. (...) Profit de ocazie și solicit să se evalueze toate aceste lucrări astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații nedorite", a mai spus Nicolae Ciucă. 

Nicolae Ciucă a participat, astăzi, alături de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Atilla Cseke, la ceremonia de semnare a primelor contracte finanțate din Componenta 10 - ” Fondul local” a Planului Național de Redresare și Reziliență.