MENIU

Cîțu se declară DEZAMĂGIT de USR. De ce spune premierul interimar că este DIFICIL de negociat cu Cioloș

Florin Cîțu/ Foto: Guvernul României

Premierul interimar Florin Cîțu s-a declarat dezamăgit de cei de la USR, care pun "sub umbră autoritatea președintelui PNL". Acesta a precizat și de ce crede că este dificil de negociat cu partidul condus de Dacian Cioloș.

"În acest moment, mandatul pe care l-am avut eu a fost acela de a negocia atât cu USR, cât și cu PSD. Sunt dezamăgit. Am avut o discuție bună cu cei de la USR, dar ieri a fost o declarație în spațiul public și care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL.

Este complicat să negociezi cu cineva care spune despre președintele PNL că ar fi o glumă să fie premier", a afirmat Cîțu. 

Liderul USR Dacian Cioloș a declarat, miercuri, după discuțiile cu Florin Cîțu și ceilalți lideri ai PNL, că s-a ajuns la un acord de principiu ca formațiunea sa să accepte un premier liberal, în scenariul refacerii Coaliției.

Cioloș a precizat, astfel, că ar fi de acord cu o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă la șefia viitorului Guvern.  

Întrebat dacă USR ar fi accepta refacerea coaliţiei cu un Guvern condus de Florin Cîţu, Cioloş a replicat că, din punctul de vedere al Uniunii Salvaţi România, acesta este un subiect încheiat.

„Asta e o glumă. Haideţi să terminăm cu lucrurile acestea. Eu tot aud discuţiile acestea. Haideţi să încheiem acest subiect, care din punctul nostru de vedere e încheiat deja, de ceva vreme. Eu vă propun să discutăm de lucruri serioase, de program de guvernare, de ce facem împreună, de cum structurăm modul de funcţionare a coaliţiei.

Acesta este un subiect închis. E tot reîncălzit de fiecare dată. Haideţi să trecem la lucruri serioase, dacă vrem să ieşim din criză. (…) Ieri (…) am convenit împreună că lăsăm subiectul premierului mai încolo. Noi am fost foarte clari că suntem de acord ca premierul să vină de la PNL. În rest, poziţia USR e arhicunoscută legată de un nou premier, în cazul în care se reface coaliţia”, a spus liderul USR.

Mai multe articole despre:
citu pnl negocieri usr