MENIU

Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei: Nu poți să nu plătești factura!

Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei: Nu poți să nu plătești factura! / Foto: Inquam Photos, Sabin Cirstoveanu

Florin Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei și îi îndeamnă pe oameni să își plătească facturile, altfel riscă să rămână fără curent electric. Liderul PNL nu e de acord nici cu măsurile de sprijin anunțate de premier pentru companiile agricole. Nu poți să dai bani doar pentru un anumit sector, spune Florin Cîțu. 

"Cum să plătim o factură la un hoţ? Încercăm întâi de bunăvoie cu hoţul, între ghilimele, să spunem aşa. Dacă nu aplică legea, e clar că face o infracţiune, nepunerea în practică a unei legi este o infracţiune, chiar dacă legea nu are o sancţiune, există corecţii prin celelalte legi. Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”, a explicat ministrul", a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, luni seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea "Legile Puterii".

"Nu se poate să nu plătești factura. Nu se poate să spui să nu se plătească facturile fără să ai un cadru legal, fără să ai o măsură pentru că îi pui pe oamenii ăia să nu plătească factura, compania privată este îndreptățită să ceară penalități pentru că nu îi iterzice nimeni, și după aceea vine și taie curentul. Nu poti sa spui sa nu se plateasca facturile fara sa ai un cadru legal, compania e indreptatita sa ceara penalitati si sa taie curentul", a declarat Florin Citu.

"In domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie si le vom menține active până la data de 1 iulie", a declarat premierul Nicolae Ciuca.

"La companii nu pot să folosesc o măsură prin care să dau bani la buget pentru un anumit sector și să las celelalte sectoare să se descurce. Nu este o măsură liberală. E vorba de bani publici. Nu poti da bani gratuit tuturor. Ei vor cere, si daca o faci o data, ei vor cere mai mult. Trebuie să pui condiții", a spus Citu.