MENIU

Cîţu anunţă "zero toleranţă" faţă de cazurile de falsificare a certificatelor de vaccinare anti-Covid

Certificat vaccinare anti-Covid

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în această după-amaiază, "zero toleranţă" faţă de cazurile de falsificare a certificatelor de vaccinare anti-Covid, adăugând că trebuie verificată fiecare situaţie de acest tip.

"Trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să vă implicaţi direct. Ştiu foarte bine că aţi avut câteva acţiuni. Ştiu de exemplu că azi a fost o acţiune în care au avut loc percheziţii în judeţul Dâmboviţa. Aveţi şi alte cazuri în lucru. Vă felicit pentru acţiunea de astăzi. E foarte important ca oamenii să ştie că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare. Cine falsifică un certificat de vaccinare pune în pericol viaţa altei persoane. Este important să stopăm astfel de situaţii şi orice resurse, oricâte aveţi nevoie, trebuie să spuneţi, dar trebuie să oprim aceste reţele imediat", afirmat Cîţu, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP), la care participă şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Reamintim că în această dimineață au avut loc mai multe percheziţii într-un dosar care vizează eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19 pentru jucătorii unei echipe de fotbal.

Cazul este unul răsunător. Astfel, se pare că antrenorul Asociației Sportive Fotbal Club Pucioasa și-a convins soția, medic de familie, să elibereze adeverințe de vaccinare false pentru 10 jucători ai echipei, pentru a putea participa la competiții sportivei, conform G4Media.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, cele trei descinderi au loc în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, la persoane bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.


"Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinţe false de vaccinare şi s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor", informează IPJ Dâmbovița.

Sursa citată precizează că vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere.


"În temeiul alin. 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor BPN, se convoacă şedinţa BPN azi, 2 septembrie 2021, ora 11,00, prin videoconferinţă", se arată într-un mesaj al echipei Cîţu. 

Mai multe articole despre:
citu pnl falsificare adeverinte vaccinare