MENIU

Cireșele de import, de neatins! Prețul depășește, în unele piețe și magazine, chiar și 200 de lei kilogramul

Cireșele de import, de neatins! Prețul depășește, în unele piețe și magazine, chiar și 200 de lei kilogramul/ Captură foto

Cireșele de mai sunt de 20 ori mai ieftine la producător fată de cele vandute în piețe sau magazine! Dacă prețurile de la tarabe i-au șocat pe cumpărători pentru că ajung să depășească 200 de lei kilogramul, pe site-urile de anunțuri, fermierii vând fructe bio abia culese din livadă cu preturi între 10 si 15 lei pe kilogram. Prețul poate scădea insa, chiar la jumătate, cu o condiție simplă: cumpărătorii sunt invitați să participe la cules. 

"Dragilor, cum am promis, am adus cirese. Va puteti impresiona iubita cu cirese la doar 249 de lei kg. Va asteptam!" -

Așa arată prețurile din majoritatea piețelor și magazinelor pentru celebrele cireșe de mai. Prețurile pornesc de la 150 de lei și ajung să depășească chiar și 200 de lei. Comercianții susțin că nu pot să scadă prețul din cauza costurilor mari de transport.

Au apărut primele cireșe în piață, iar prețul se apropie de cel al aurului. Cumpărătorii privesc, înghit în sec și pleacă

La poarta fermei, lucrurile stau complet diferit. Kilogramul de cireșe se vinde chiar și cu cinci lei, cu o condiție. 

„Cireșe de mai, 5 lei/kg. Culesul, în sarcina cumpărătorului.” - așa își fac reclamă cei mai mulți fermieri.

Alții sunt dispuși să asigure și transportul cireșelor pentru doar 15 sau 20 de lei per kilogram: „Vând cireșe coapte de mai direct din grădină, aproape de București. Soi romanesc de cireșe dulci și zemoase BIO (fără a fi fost folosiți fertilizanți sau alte tratamente chimice). Cireșele sunt foarte dulci și gustoase!” 

Mai multe articole despre:
cirese pret cirese cirese scumpe