MENIU

CIRC total în Senat la ridicarea imunității lui Florin Cîțu - Șoșoacă: „Hello, Superman, Xena is speaking” / Simion a descins cu membrii AUR, cu pancarte

Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

Senatul a decis: Procurorii pot începe urmărirea penală în cazul fostului premier Florin Cîțu. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. După ce a argumentat de ce nu consideră că este vinovat, Florin Cîțu nu a mai așteptat rezultatul votului și a părăsit sala, miercuri. În timpul dezbaterilor a fost circ uriaș. Fostul premier urmează să fie audiat la DNA în cazul tunului cu achiziția vaccinurilor din timpul pandemiei. 

 

Fostul premier Florin Cîțu, senator PNL, a ajuns la Comisia Juridică din Senat pentru a-și studia dosarul întocmit de procurorii DNA. La Comisia Juridică a venit și liderul AUR, George Simion, care i-a urat lui Cîțu: ”La mulți ani, cu executare!”.

George Simion a spus că n-a discutat cu Florin Cîțu ”pentru că tremura săracul”.

După Comisia juridică circul s-a mutat în plenul Senatului. Mai mulți deputați AUR în frunte cu George Simion au venit la ședința în care s-a dezbătut ridicarea imunității în cazul fostului premier Florin Cîțu. 

Parlamentarii AUR cu pancarte în Senat, la votul ridicării imunității lui Florin Cîțu / Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

 

Liberalul a cerut să fie lăsat să vorbească de la tribuna Senatului.

„Mi-am îndeplinit corect atribuțiile cu respectarea legislatiei în vigoare. Și de acum înainte, atât timp cât voi rămâne în politică, mă voi bate pentru bunăstarea tuturor românilor.

 

George Simion, la votul ridicării imunității lui Florin Cîțu în Senat / Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

 

Să lăsăm justiția să-și facă treaba”, a declarat Florin Cîțu în plenul Senatului.

 

 

„Istoria ori a vrut sa glumeasca ori a vrut să ne dea o lecție. L-a propulsat de nicăieri pe dl Cîțu în cea mai mare funcție în Executivul român, funcție pe care a luat-o pe persoană fizică”, a declarat senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Senatoarea Diana Șoșoacă a venit în plen cu un sac negru și a continuat delirul cu privire la morții din timpul pandemiei.

 

Diana Șoșoacă, la votul pe ridicarea imunității lui Florin Cîțu în Senat / Foto: INQUAM / Sabin Cirstoveanu

 

Mai mult, Diana Șoșoacă a făcut și o previziune despre evoluția dosarului DNA în cazul fostului premier.

„Hello, hellor superman, Xena speaking.

Totul este un aranjament, dacă n-aș face parte din Justiție, aș mai înghiți prostiile astea. Dvs probabil vă veți judeca vreo 10 ani după care s-a terminat, stați liniștit, dl Cîțu”, a declarat și senatoarea Diana Șoșoacă.

Anchetați în dosarul vaccinurilor sunt și foștii miniștri ai Sănătății, Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu.

„Să vă amintiți cine lua deciziile despre vaccin, tot ce însemna vaccinare: Florin Cîțu, Raed Arafat, Valeriu Gheorghiță, acolo erau luate toate deciziile legate de vaccinare. Tot ce era legat de vaccinuri, a fost prin decizia premierului de atunci a fost pe această parte secretă”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Pe 27 mai 2021, Florin Cîțu, premier la acea dată, declara, la lansarea campaniei de informare privind vaccinarea anti-COVID-19, că vaccinarea este un bun comun al tuturor, de care avem nevoie pentru revenirea la normalitate”.

 



Și președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație privind siguranța vaccinului anti-COVID-19, pe 15 ianuarie 2021, după ce se vaccinase la Centrul de la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Carol Davila”.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea”, declara președintele Iohannis.

 

 

Politicienii au declarat constant în timpul pandemiei că vaccinul este sigur. Acum, în referatul procurorilor DNA apar detalii șocante.

La momentul achiziției dozelor de vaccin anti-covid statele membre ale Uniunii Europene au fost informate că la acel moment nu se cunoaște eficacitatea serurilor pe termen lung sau efectele adverse pe termen lung, potrivit Realitatea PLUS.