MENIU

Ciprian Romanescu, despre intervenția polițiștilor în Herăstrău: Obiectivul nostru nu a fost sancționarea, ci am avut un scop preventiv

Aglomerația și petrecerile de aesară, din Parcul Herăstrău, în plină stare de alertă, a devenit subiect al jurnalelor de știri din România, devenind virală și pe rețelele de socializare. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru a face verificări și a-i atenționa pe petrecăreți să păstreze distanța socială și să nu stea în grupuri formate din mai multe persoane și nu, cum poate ne-am fi așteptat, pentru a da amenzi și contravenții. Asta și pentru că nu au un cadru legal pentru asta. 

"Colegii mei s-au dus acolo. Au gasit mai  multe persoane si restaurante deschise, care serveau in regim Take away. Le-au recomandat oamenilor sa pastreze distanta sociala si sa nu stea in grupuri formate de mai multe persoane", a declarat, astăzi, la Realitatea Plus, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Ciprian Romanescu.

Potrivit acestuia, obiectivul oamenilor legii "nu a fost sanctionarea, ci am avut un scop preventiv, de protejare a sanatatii populatiei". "Am actionat pentru informarea cetatenilor cu privire la noile reguli legate de trecerea de la starea de urgenta la cea de alerta. (...) Colegii mei au reusit sa disperseze multimea, iar dupa miezul noptii oamenii au disparut", a mai spus Rmanescu.