MENIU

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. La final adăugă puţin tarhon pentru a respecta reţeta tradiţională

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. 

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Cioba de miel este simplu de preparat şi extrem de gustoasă. Sper deosebirea de ciorbele normale, la aceasta este indicat să adăugăm două fire de ceapă verde.

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Ingrediente ciorbă de miel pentru Paşte:

1 kilogram de carne de miel cu os (gât, spată, cap)
1 ceapă medie (75 de grame)
2 fire de ceapă verde
2 morcovi potriviţi (150 de grame împreună)
1 fir de pătrunjel rădăcina
1 bucată de ţelină (cam 30-40 de grame)
1 ardei gras mic
2 roşii de dimensiune medie, opărite şi curăţate de coajă
250 ml. borş
2 gălbenuşuri proaspete
300 de grame de smântână grasă
1 legătură mare de leuştean
CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. opţional:2 linguri de orez  

MESAJE DE PAŞTE 2018. Trimite şi tu MESAJE sau FELICITĂRI DE PAŞTE celor dragi: Hristos a Inviat!

sare şi piper

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Preparare ciorbă de miel pentru Paşte:

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Carnea se curată cu grijă de pielite şi grăsimea în exces şi se pune la fiert într-o oală cu apă rece, cât să o acopere. Se adaugă de la început 1 linguriţă de sare şi se îndepărtează spumă de la suprafaţă pe măsură ce se formează.

După ce nu se mai formează spumă la suprafaţă, se adaugă morcovii, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel, ceapă şi ceapă verde, toate curăţate, spălate şi tocate în bucăţi potrivite.

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Se fierbe în continuare până când carnea e bine fiartă, moment în care această se scoate din oală. Dacă adăugaţi şi orez, acum este momentul să îl puneţi. Adăugaţi şi roşiile tăiate în cubuleţe.

Carnea se dezosează, se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă înapoi în oală. Separat, borşul se da în clocot şi abia apoi se toarnă în oală cu ciorbă. Se mai da într-un clocot şi se opreşte focul.

CIORBĂ DE MIEL reţetă de Paşte. Într-un castron, smântână se bate bine cu cele două gălbenuşuri. Se adaugă 1 polonic de zeamă fierbinte, se omogenizează bine şi se toarnă în oală cu ciorbă. Se adaugă leuşteanul bine spălat şi tocat mărunt, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi ciorbă e gata de servire.