MENIU

Cioloș anunță sfârșitul epocii Dragnea

Cioloş: Riscăm să devenim ţara lui Dragnea. Alegerile anticipate, singura soluţie

Dacă Liviu Dragnea va forța trecerea unei OUG pe amnistie și grațiere, acesta ar fi "ultimul act al coaliției de guvernare", este de părere Dacian Cioloș, fostul premier tehnocrat, actualmente liderul Mișcării România Împreună.

Publicația G4Media.ro avertizează că liderul PSD forțează din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere care l-ar salva de problemele din justiție.

Potrivit surselor publicației, premierul Viorica Dăncilă s-ar opune, deocamdată, acestui demers și ar fi amenințat chiar cu demisia.

Dacian Cioloș spune că „forțarea unei ordonanțe de amnistie și grațiere ar fi ultimul act al coaliției de guvernare", cu referire la posibilitatea ca Guvernul să recurgă la OUG.

„Observ că preocuparea principală a celor care guvernează de aproape doi ani este cum să scape de dosarele penale mai repede în loc să se îngrijească, așa cum au promis, de bunăstarea populației, de economie, de infrastructură rutieră, de spitale sau educație. Ar fi bine ca domnul Dragnea și doamna Dăncilă să se gândească serios la toate consecințele care ar putea să urmeze după introducerea în guvern a unei ordonanțe de urgență care să albească dosarele penale și sentințele politicienilor. După ultima încercare de acest fel, am avut proteste cu sute de mii de cetățeni în stradă și o tensiune socială imensă. Forțarea unei ordonanțe de amnistie și grațiere va fi probabil ultimul act al unei coaliții care nu doar că și-a ratat programul de guvernare, dar a guvernat haotic și în niciun caz pentru cei pe care i-a ademenit la vot cu promisiuni deșarte. Or, nu pentru acest lucru au fost votați, ci pentru că oamenii le-au dat credit așteptând un trai mai bun", susține Dacian Cioloș.

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş comisia de la venetia